بلاگ

سیستم سرمایش

در این مقاله قصد داریم تعریفی جامع از سیستم سرمایش داشته باشیم و انواع کلی سیستم های سرمایش را خدمت شما همراهان گرامی ارائه دهیم.

سرمایش

به کلیه عملیاتی که در آن افت دما اتفاق می افتد تا بتوانیم محیطی را خنک کرده و گرمای آن محیط را بگیریم به سیستم سرمایش طلقی می شود.سیستم سرمایش انواع مختلفی دارد که در ادامه این مقاله خدمت شما ارائه می دهیم.

در گذشته محیط زندگی انسان ها به صورت طبیعی خنک می شده که با سیستم های ساده ایی که در بام ساختمان ها و … لحاظ می شده خنک کاری محیط صورت می گرفته است.در حال حاضر بخاطر گرم تر شدن زمین ما نیاز داریم تا با سیستم های سرمایش محیط خود را خنک کنیم.

انواع سیستم های سرمایش

سیستم سرمایش توسط سرعت هوا: در این سیستم که ابتدایی ترین سیستم سرمایش بوده است با سرعت بخشیدن به هوا از دمای آن کاسته و عمل خنک کاری انجام می شود.از تجهیزات این سیستم می توان به فن ها و یا پنکه ها اشاره نمود.فن ها به صورت های مختلفی عرضه می شوند که عبارتند از

  1. پنکه زمینی کوتاه
  2. پنکه زمینی ایستاده
  3. پنکه هوایی
پنکه
پنکه

سیستم سرمایش توسط تبخیر آب: در این سیستم هوا را سرعت می دهیم و با برخورد با مناطق رطوبت گیر ،آب را تبخیر کرده و هوای سرعت داده شده افت دما پیدا می کند و با این هوای خنک شده عمل خنک کاری را انجام می دهیم.از تجهیزات این سیستم می توان به کولر های آبی اشاره نمود.

یکی از محاسن خوب سیستم فوق استفاده این سیستم در مناطق خشک می باشد و کارایی بالایی دارند.همچنین یکی از معایب این سیستم این است که در مناطق رطوبت خیز نمی توان از این سیستم استفاده کرد.بخاطر داشتن رطوبت هوای خنک شده رطوبت نسبی هوا را افزایش می دهد و باعث دم کردن و عمل معکوس سرمایش می شود.

کولر آبی
کولر آبی

سیستم سرمایش توسط گاز های مبرد: در این سیستم عمل کاهش دما توسط گاز های مبرد که به گازهای فریون معروف هستند اتفاق می افتد.در این سیستم ابتدا گاز فریون توسط کمپرسور فشرده شده و بعد از فشرده سازی به کندانسور منتقل شده و توسط کندانسور گرمای اضافه گرفته شده و سپس به سمت اواپراتور منتقل می شود.

در اواپراتور افت ناگهانی فشار توسط شیر انبساط رخ می دهد و با افت فشار ،دما به حدوداً ۱۰- درجه سانتیگراد (سلسیوس) می رسد و در اواپراتور گرمای محیط گرفته می شود و عمل خنک کاری انجام می گیرد.از تجهیزات این سیستم می توان به کولر های گازی یک تیکه و کولر های گازی اسپلیت (دو تیکه) اشاره کرد.

کولر گازی
کولر گازی

محاسن سیستم سرمایش تبرید

یکی از محاسن خوب سیستم سرمایش تبرید توسط گاز ها عدم رطوبت هوای خنک شده می باشد.حتی اگر هوای خنک شده رطوبت داشته باشد ،رطوبت آن گرفته شده و به محیط خنک کاری شده منتقل می شود.این حسن خوب سیستم های سرمایش تبرید برای مناطق پر رطوبت خوب بوده و رطوبت نسبی محیط را گرفته و محیط را جای مطبوع تری می کند.

ضرورت لوله های مسی در سیستم سرمایش تبرید

در سیستم تبرید لوله های مسی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و یکی از محاسن بزرگ لوله های مسی آب بندی مناسب این لوله ها می باشد.تا بتواند گاز موجود در سیستم مبرد را در خود راحتی منتقل دهد ،بدون اینکه کمی نشتی داشته باشد.

شما همراهان عزیز جهت اعزام سرویس کار ماهر می توانید با ما تماس گرفته از خدمات ما بهره مند شوید.

ظرفیت های کولرها

سیستم های سرمایش نیز مانند هر سیستم دیگر دارای ظرفیت می باشد که نسبت به موقعیت مکانی و حجم مکان و مساحت آن ظرفیت مورد نظر انتخاب می شود.در کولر های آبی ظرفیت خنک کنندگی به چند حجم مشخص می شود که عبارتند از:ظرفیت ۴۰۰۰ ،۴۸۰۰، ۵۵۰۰، ۶۰۰۰ و ۶۵۰۰ و ۷۰۰۰ می باشد که به این معناست که میزان حجم هوای خنکی که منتقل می کند شناسایی می شود.

کولرهای آبی کوچکتر از ۴۰۰۰ هم وجود دارد که بیشتر برای خنک کردن یک مغازه کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.یک نکته قابل توجه این است که کولر های هوایی بزرگ دارای سه موتور با توان های ۱/۳ اسب بخار و ۱/۲ و ۳/۴ اسب بخار می باشند.کولر های ۳۸۰۰،۴۰۰۰ و ۴۸۰۰ از موتور های ۱/۳ اسب استفاده می شود.

و کولر های ۵۰۰۰،۵۵۰۰ و ۶۰۰۰ از موتورهای ۱/۲ اسب استفاده می شود .کولرهای بالاتر از ۶۵۰۰ نیز از موتور ۳/۴ اسب بخار استفاده می کنند،تا بتوانند به راحتی پره حلزونی کولر را بدون فشار به حرکت در آورند.

همچنین کولرهای گازی نیز بر حسب میزان انرژی که در واحد زمان مصرف می کنند ،مشخص می شوند،به عبارت دیگر میزان کاری که انجام می دهند حساب می شود.بعنوان مثال کولر های گازی با عبارت های ۱۲۰۰۰ ،۱۸۰۰۰ ،۳۰۰۰۰ و ۳۶۰۰۰ مشخص می شوند که عبارت است از ۱۲۰۰۰ وات که کاری است که انجام می دهد.

بعنوان مثال کولر گازی ۳۶۰۰۰ برای خنک کردن مساحت های ۱۵۰ الی ۱۷۰ متری مناسب می باشد.کولر گازی ۱۲۰۰۰ برای خنک کردن یک مغازه ۲۰ متر مربعی مناسب می باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن