بلاگ

لوله کشی چند منظوره

در این مقاله میخواهیم مروری داشته باشیم بر لوله کشی ساختمان و لوله کشی چند منظوره که در حال حاضر بیشترین کاربرد را در لوله کشی ساختمان ها دارد خدمت شما همراهان گرامی ارائه دهیم.

لوله کشی ساختمان

همانطور که در مقالات قبلی گفته شد لوله کشی ساختمان به روش های مختلفی انجام می گردد و همچنین لوله کشی ساختمان توسط لوله های مختلف اعم از لوله گالوانیزه،لوله سفید تک لایه ،لوله سفید سه لایه و لوله مولتی لایر و یا همان پنج لایه انجام می گیرد.

در حال حاضر لوله کشی ساختمان به روش های مختلفی انجام می شود که همگی از استاندارد های مختلفی برخوردار هستند.البته انواع لوله کشی ها از محاسن و معایب خاصی برخوردار هستند.همچنین با طبقاتی شدن ساختمان ها و افزایش واحد های ساختمان ها روش لوله کشی تغییر کرد.

لوله کشی ساختمان یک واحدی را می توان با روش های اولیه انجام داد ولی با افزایش ارتفاع ساختمان ها و همچنین با افزایش واحد های آن و افزایش مصرف ساختمان ها ،لوله کشی آن باید تغییر می کرد تا بتواند جوابگوی آب مصرفی ساختمان باشد.

لوله کشی ساختمان های مرتفع و واحد بالا

لوله کشی ساختمان های واحد بالا و مرتفع باید به گونه ایی باشد که جوابگوی آب مصرفی کلیه واحد ها بوده و هم زمان بتواند آب مصرفی واحد ها را برآورده کند.همچنین با مصرف همزمان چند واحد افت فشار آب به حداقل رسیده و تمامی واحد ها با فشاری منطقی از آب استفاده کنند.

پس لوله کشی ساختمان های مرتفع و واحد بالا باید به گونه ایی مهندسی شده طراحی شوند تا افت فشار به حداقل رسیده و جوابگوی آب مصرفی باشد.به منظور اینکه آب به صورت یکنواخت و با فشار مناسب تمامی انشعابات را برآورده کند باید از مخازن آب و پمپ های آب استفاده نمود.

استفاده از لوله کشی چند منظوره برای ساختمان

لوله کشی چند منظوره
لوله کشی چند منظوره

برای اینکه بتوان ساختمان های مرتفع را آبرسانی نمود باید از لوله کشی چند منظوره استفاده کرد.تجهیزات مورد استفاده در لوله کشی های چند منظوره عبارتند از

  1. کلکتور
  2. مخزن آب (تانکر آب)
  3. پمپ آب
  4. شیرهای یکطرفه (شیرخودکار)
  5. شیرهای اهرمی
  6. فلوتر (شناور )
  7. مخازن تحت فشار
  8. پنج راهه
  9. مانومتر
  10. کلید اتومات مکانیکی پمپ آب

کلکتور:برای اینکه سیستم آب رسانی یکنواخت انجام شود و تمامی انشعابات به راحتی آب را دریافت کنند و افت فشار به حداقل ممکن برسد ،از کلکتور بندی استفاده می شود.بنابراین وجود کلکتور در لوله کشی چند منظوره یکی از ارکان اصلی بشمار می رود.

مخزن آب: مخازن آب یا همان تانکر های آب برای ذخیره سازی مورد استفاده قرار می گیرند.در لوله کشی چند منظوره بخاطر اینکه بتوان حجم آب و دبی آب را به صورت یکنواخت پمپاژ نمود تا تمامی انشعابات به راحتی استفاده کنند ،از تانکر یا مخزن آب استفاده می کنند.

پمپ آب: پمپ آب به منظور ایجاد فشار و آبرسانی به ارتفاعات مورد استفاده قرار می گیرد.بنابراین برای اینکه تمامی انشعابات را پوشش دهیم از پمپ استفاده می کنیم.پمپ ها جزء اصلی لوله کشی چند منظوره هستند.

شیرهای یکطرفه: شیرهای یکطرفه برای یکطرفه کردن مسیر لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند و از دو طرفه بودن جریان آب جلوگیری می کنند.

شیرهای اهرمی: شیرهای اهرمی برای قطع و وصل مسیر آب می باشد و در مواقع ضروری مسیر لوله کشی را قطع و وصل می کند.

فلوتر(شناور): فلوتر آب برای اینکه سطح آب تانکر آب را کنترل کنیم واز هدر رفت آب جلوگیری کنیم از شناور یا فلوتر آب استفاده می کنیم.

مخزن تحت فشار:این مخازن برای اینکه فشار سیستم لوله کشی را ثابت نگه دارد و از روشن شدن بیش از حد پمپ جلوگیری کند در سیستم نصب و اجراء می شود.وجود این مخزن در سیستم الزامی نیست ولی از روشن شدن و مصرف بی رویه پمپ جلوگیری می کند ،همچنین از استهلاک بی رویه پمپ جلوگیری میکند.

پنج راهه: پنج راهه یک بلوک برنجی است که پنج مسیر را به هم متصل می کند،یکسر پنج راه به فلومتر نصب می شود و یکسر دیگر به کلید اتومات مکانیکی وصل شده و یکسر دیگر به مخزن تحت فشار و یکسر دیگر به مسیر لوله کشی ساختمان وصل شده و سر دیگر به خروجی پمپ وصل می گردد.

مانومتر: مانومتر فشار سیستم لوله کشی در اول خروجی پمپ را گزارش می دهد.

کلید اتومات مکانیکی پمپ آب: این کلید کار قطع و وصل پمپ را برعهده دارد و با پیچ هایی تنظیم می گردد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن