بلاگ

تست لوله کشی آب ساختمان

در این مقاله قصد داریم که نحوه تست لوله کشی انجام شده ساختمان ها از لحاظ نشتی خدمت شما عزیزان قرار دهیم.تست لوله کشی آب ساختمان باید به صورت درست و علمی انجام شود تا بعد از مراحل گچ کاری و سرامیک کاری در مسیر لوله ها نشتی وجود نداشته و هزینه تعمیر و نگهداری افزایش پیدا نکند.

لوله کشی آب ساختمان

لوله کشی آب ساختمان با لوله های مختلفی صورت می گیرد که عبارتند از

  1. لوله کشی توسط لوله های گالوانیزه
  2. لوله کشی توسط لوله های سفید تک لایه یا پلی پروپیلن
  3. لوله کشی توسط لوله های سه لایه سفید
  4. لوله کشی توسط لوله های ۵ لایه 
  5. لوله کشی توسط لوله های مسی
  6. لوله کشی توسط لوله های پلی اتیلن

در حال حاضر لوله کشی در ایران با متریال فوق انجام می گردد،لوله های سفید تک لایه بخاطر ارزان بودن اتصالات و مقاومت لوله ها و سرعت بالای نصب و اجراء بیشترین سهم را در تاسیسات لوله کشی ساختمان به خود اختصاص داده اند.

در بعضی از شهر های بزرگ ایران از لوله کشی لوله های پنج لایه استفاده می شود که مقاومت خوبی داشته و انعطاف پذیر می باشد .اتصالات لوله های پنج لایه برنجی بوده و از قیمت بالایی برخوردار می باشند.

در ایران از لوله های مسی برای سیستم آبرسانی استفاده نمی شود ،چون هزینه بالایی دارد.

مراحل لوله کشی آب ساختمان

مرحله اول: نقشه کشی و طراحی مسیر های لوله کشی می باشد که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.لوله کشی باید سرراست و حدالمقدور مسیر کوتاه باشد تا افت فشار در مسیر لوله کشی به وجود نیاید .

مرحله دوم: نصب و اتصالات لوله های کف و سپس نصب علمک ها با اندازه های استاندارد می باشد در اندازه های استاندارد علمک ها باید به کف سازی ساختمان توجه کرد و اندازه استاندارد را به اندازه کف سازی اضافه نمود.

مرحله سوم :بعد از نصب و اجراء باید تمامی درپوش های لوله کشی نصب گردد و سپس با فشار آب توسط پمپ و یا مخزن تحت فشار با فشار باری حدوداً ده بار در مسیر لوله کشی تمامی مسیر لوله کشی را تست و آزمایش نمود.

نحوه تست و آزمایش لوله کشی آب

آزمایش تست نشتی مسیر لوله کشی آب ساختمان ها به روش های مختلفی انجام می گیرد که ما در این مقاله به دو روش اشاره کرده و به بیان جامعی از این روش ها می پردازیم.

روش اول:

توسط پمپ آب و یک اتومات فشار آب را در لوله کشی اعمال کرده و هوای داخل لوله ها را خارج می کنند تا آب تمامی مسیر لوله کشی را پر کند،سپس فشار در اتومات پمپ بالا رفته و پمپ توسط اتومات خاموش می گردد ،اگر در مسیر لوله کشی نشتی وجود داشته باشد پمپ آب مجدداً بعد از چند ثانیه روشن شده و پمپ روشن و خاموش می گردد.

اگر روشن و خاموش شدن پمپ به دفعات و مکرر صورت گیرد مسیر لوله کشی را چک کرده و نشتی را برطرف میکنیم.

روش دوم:

در روش دوم مسیر لوله کشی را پر از آب کرده و هواگیری می کنیم که تا این قسمت با روش اول یکسان است و مسیر لوله کشی را با مخزن تحت فشار به فشار ده بار می رسانیم و پشت آخرین شیر آب که در بالاترین ارتفاع قرار دارد را به دو الی سه بار میرسانیم و به مدت پنج ساعت تحت فشار نگه داشته و مسیر لوله کشی را مجدداً چک می کنیم تا از هرگونه نشتی آری باشد.

شما عزیزان جهت نصب تاسیسات و هرگونه لوله کشی ساختمان می توانید با تیم آب نشان تماس گرفته و ما کادر مجرب خود را در اختیار شما قرار دهیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن