بلاگ

پوش فیت ها

در این مقاله قصد داریم تعریفی جامع از پوش فیت ها داشته باشیم و به جزئیات آن پرداخته و خصوصیات نصب این نوع لوله ها را در لوله کشی فاضلاب خدمت شما همراهان معرفی کنیم.

پیدایش پوش فیت

در سال های اخیر ساختار لوله های فاضلابی تغییرات فراوانی داشته به این صورت که در ابتدا لوله های چدنی مورد استفاده قرار می گرفته و سپس لوله های پلیکا روانه بازار شد و در حال حاضر پوش فیت های فاضلابی نسل جدید لوله های فاضلابی بشمار می روند.

برای اینکه کار نصب و اجراء لوله کشی فاضلاب به راحتی انجام شود و سرعت کار افزایش پیدا کند و نیازی به نیروی متخصص با تجربه نباشد ،لوله های پوش فیت روانه بازار ایران شد و انقلابی بزرگ در صنعت لوله کشی فاضلاب ساختمان ها بپا کرد.

پوش فیت ها با بکار گیری علم و مجهز شدن به پکینگ های آب بندی توانسته است سهم لوله کشی فاضلاب قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.همچنین لوله کشی فاضلاب توسط این لوله ها به قدری ساده و راحت شده است که نیاز به تجربه و مهارت بالا در زمینه تاسیسات ندارد.

ساختار پوش فیت

لوله های پوش فیت فاضلابی از متریال خام پلی پروپیلن اکسترود شده ساخته می شوند ، این متریال قابلیت انعطاف پذیری لوله های پوش فیت را بالا برده و در ضمن انعطاف پذیری بالا از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی و حتی ضربه برخوردار است.

پلی پروپیلن موجود در پوش فیت قابل بازیافت بوده و با افزودن مواد مستربج در برابر آتش سوزی مقاوم میباشد.

همچنین بخاطر مجهز شدن به پکینگ که در قسمت سوکت پوش فیت ها تعبیه شده ،کیفیت آب بندی این لوله ها افزایش پیدا کرده و ضریب خطای عدم آب بندی به حداقل ممکن رسیده است.

اجراء پوش فیت
اجراء پوش فیت

در حال حاضر دو نوع کلی از پوش فیت ها تولید و عرضه شده است که عبارتند از

  1. پوش فیت تک لایه یا معمولی
  2. پوش فیت سه لایه یا سایلنت و یا بی صدا

پوش فیت های تک لایه در برابر صدای آب فاضلابی که داخلشان در حرکت است مقاومت نداشته و عایق صوتی نیستند .در حالی که پوش فیت های سه لایه ،در یکی از لایه های آن از عایق مخصوص صوتی استفاده گردیده تا صدای جریان آب داخلشان به بیرون منتشر نکند ،به همین منظور به پوش فیت های بی صدا معروف هستند.

نحوه اتصال و آب بندی پوش فیت

پوش فیت ها توسط پکینگ هایی که در سر سوکت دار آن ها تعبیه شده است آب بندی و فیکس می شوند این پکینگ ها از جنس پلی اورتان می باشند و در برابر خوردگی و اسید و ضربه مقاومت بالایی داشته و کیفیت آب بندی بالایی دارند.

به سر سوکت دار پوش فیت ها اصطلاحا سر ترمزدار نیز گفته می شود،این اصطلاح بخاطر این است که بعد از نصب توسط روغن مخصوص روانکاری در جای خود محکم و ثابت قرار می گیرند.یکی از مزیت های مهم پوش فیت این است که در هنگام زلزله و یا لرزش های احتمالی ساختمان به صورت مکرر از حالت آب بندی خارج نشده و بخاطر عدم چسب کاری از حالت آب بندی خارج نمی گردد.

البته بعد از اتصال دو سر اتصال در همدیگر قابل جابجایی کوچکی هستند که این برای انقباظ و انبساط های طولی لوله ها طراحی شده است تا از آب بندی خارج نشده و با کیفیت بالا به آب بندی خود ادامه دهند.در این مقاله  نحوه اتصال پوش فیت کاملا تشریح شده است

سایز قطر و طول لوله های پوش فیت

سایز قطر پوش فیت های فاضلابی از ۵۰ میلی متر شروع و تا ۱۶۰ میلی متر مانند پلیکا میباشد. ولی سایز طول پوش فیت ها برخلاف پلیکا که ۶ متری است ،از ۱۵ سانت شروع شده و ۲۵ سانتی متر و ۵۰ سانتی و ۱۰۰ سانتی و ۲۰۰ سانتی و نهایتاً ۳۰۰ سانتی را تحت پوشش قرار می دهد.

سایز های متنوع لوله های پوش فیت فاضلابی زیاد می باشد و بخاطر همین امر نصب و اجراء را آسانتر نموده است.

اتصالات پوش فیت

اتصالات و یا همان فیتینگ های پوش فیت فاضلابی گسترده بوده و از اتصالات مختلفی برخوردار است و همچنین تمامی این اتصالات بصورت یکسر سوکت و یک سر نری طراحی شده تا با سادگی هر چه تمامتر به همدیگر متصل شده و عمل آب بندی با دقت بالایی انجام گردد.

سر نری تمامی اتصالات با زاویه ۱۵ درجه در راستای لوله ، پخ زنی شده است تا هنگام جازنی هیچگونه صدمه ایی به پکینگ های پوش فیت وارد نشود و در زمن عمل اتصال راحت انجام گردد.

وزن پوش فیت

وزن لوله و اتصالات پوش فیت سبک تر از پلیکا می باشد و در نتیجه تحمل بار اضافه توسط ساختمان حذف شده و حمل و جابجایی بسیار راحتتری دارند.

در ضمن سطوح داخلی پوش فیت ها کاملاً صاف و سیقلی بوده و بخاطر عدم وجود چسبکاری هیچگونه اضافاتی در داخل لوله ها وجود ندارد و رسوب گیری در داخل این لوله ها بسیار ناچیز و کم می باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن