بلاگ

اتصالات پلیکا

در این بلاگ قصد داریم با انواع پلیکا و اتصالات آن آشنا شده و خصوصیات مهم اتصالات پلیکا (سایلنت) یا بی صدا را معرفی کنیم.

انواع اتصالات پلیکا

به صورت کلی دو نوع اتصالات در پلیکا ها وجود دارد که عبارتند از 

  1. اتصالات پلیکا (معمولی)
  2. اتصالات پلیکا(سایلنت) یا بی صدا

اتصالات پلیکای معمولی در برابر صوت عایق بندی نبوده و صدای سیالی که در درون آن ها جابجا می شوند به راحتی به گوش می رسد.

اتصالات پلیکای سایلنت دارای عایق بندی صوتی بوده و صدای سیالی که در درون آن ها جابجا می شود را خفه می کند .

شما مشتریان عزیز می توانید با تیم آب نشان تماس گرفته و استعلام قیمت انواع لوله پلیکا با برند های مختلف را از ما بگیرید.

عبور سیال فاضلابی از لوله و اتصالات

در لوله های پلیکا هنگامی که سیالی عبور می کند به علت زاویه دار بودن اتصالات و یا چند راهه شدن آن ،سرعت سیال افزایش یافته و باعث ایجاد صدا می گردد .

به همین منظور برای اینکه صدای تشویش سیال به راحتی به بیرون انتقال پیدا نکند ،اتصالات سایلنت تولید و عرضه گردید.البته لزومی برای اینکه تمام اتصالات سایلنت باشند نیست ،بعنوان مثال برای مکان هایی که صدای سیال به گوش نمی رسد و دور از اتاق و پذیرایی ساختمان است نصب اتصالات معمولی کفایت می کند.

از آنجایی که بیشترین صدای تولید شده در سیستم فاضلاب پلیکا در اتصالات رخ می دهد و در مسیر لوله ها صدای کمتری تولید می شود ،برای اینکه هزینه ها کاهش یابد می توان از لوله های پلیکا معمولی استفاده نمود و فقط اتصالات را سایلنت استفاده کرد.

انواع پلیکا بر اساس متریال یا مواد اولیه

پلیکا ها از مواد خام پی وی سی ها ساخته می شوند ،اما در کیفیت با هم تفاوت هایی دارند.علت تفاوت این کیفیت ها بخاطر این است که در ترکیب مواد خام این پلیکاها تفاوت هایی است.

بعنوان مثال در ترکیب پلی وینیل کلراید اگر کلراید آن بیشتر باشد خاصیت متفاوتی داشته و در ترکیب شیمیایی جزء -جزء مواد با نسبت های متفاوت ،خاصیت ها متفاوت می شود.بهترین لوله پلیکا باید از قابلیت فیزیکی مقاومی داشته باشد و از خاصیت الاستیکه بودن آن کم نشود.

همچنین در هنگام حرارت دهی به پلیکا ،به راحتی فرم دلخواه را گرفته بدون اینکه کوچکترین پارگی در آن اتفاق بی افتد.همچنین لوله و اتصالات به راحتی در هم فیکس شده تا عمل آب بندی راحتتر گردد.

اتصالات پلیکا
اتصالات پلیکا

روش آب بندی لوله و اتصالات پلیکا

برای آب بندی لوله و اتصالات پلیکا از چسب های مخصوص پی وی سی استفاده می کنند.این چسب ها مقاومت زیادی در برابر خوردگی و مواد اسیدی و بازی داشته و به راحتی از آب بندی خارج نمی شوند.

روش استفاده از چسب ها بسیار مهم می باشد ،زیرا هرچه کیفیت چسب کاری بالا باشد ،کیفیت آب بندی و نصب پلیکا ها نیز بالا می رود.برای اینکه عمل چسب کاری به بهترین شکل ممکن صورت گیرد،بهتر است از قلم مویی برای چسب زنی استفاده شود تا تمامی سطوح اتصال با چسب پر گردد.

همچنین در هنگام نصب بعد از چسب کاری ،حداقل تکان خوردن صورت گیرد تا از کیفیت آب بندی کاسته نشود.همچنین زاویه لوله کشی برای سیستم فاضلاب باید رعایت شود تا سیال به راحتی تخلیه شود و در اتصالات و لوله ها جا نماند.

یکی از نکته های ضروری در چسب کاری اتصالات پلیکا این است که دو قسمت مادگی و نری که میخواهند با هم فیکس شوند را چسب کاری کرده و در هم جا گذاری شوند تا کیفیت چسب کاری به حداکثر ممکن برسد . 

انواع اتصالات و ضرورت شناخت آن ها

برای نصب و اجراء لوله کشی فاضلاب توسط لوله پلیکا (پی وی سی) باید تمامی اتصالات آن را شناخته واشراف کامل به تمامی اتصالات داشته باشیم . همچنین شناخت اتصالات نحوه لوله کشی را برای ما آسانتر کرده و کیفیت لوله کشی را بالاتر می برد.

در ادامه این مقاله به انواع اتصالات پلیکا اشاره می کنیم.

  1. زانو ۴۵ درجه
  2. زانو ۹۰ درجه
  3. زانو تبدیل
  4. سه راهی ۴۵ درجه
  5. سه راهی ۹۰ درجه
  6. سه راهی ۴۵ درجه تبدیل
  7. سه راهی ۹۰ درجه تبدیل
  8. تبدیل ها
  9. سیفون ها
  10. سه راهی دریچه بازدید
  11. سوکت ها

برای اینکه بتوانیم سیستم فاضلاب را به نحو عالی انجام دهیم باید بدانیم هر کدام از اتصالات کجا بیشترین کاربرد را دارد.همچنین برای نصب باید به عدم پیچ تو پیچ زیاد لوله ها و اتصالات توجه کرد.

اتصالات برای این است که کار به بهترین شکل ممکن سر راست و راحت انجام گردد ، همچنین برای گرم کردن لوله ها بهتر است از هیت گان یا همان سشوار صنعتی استفاده نمود تا از کیفیت لوله ها کاسته نشود.

شما عزیزان می توانید با تیم آب نشان تماس گرفته و از استادکارهای تاسیساتی ما استعلام قیمت بگیرید و ما با ارائه بهترین استاد کارها میتوانیم کار تاسیسات لوله کشی آب و فاضلاب شما را در بهترین زمان ممکن انجام دهیم.

روش تولید پلیکا

در کل لوله پلیکا یا پی وی سی به سه روش کلی تولید می گردد.

  • روش اکستروژنی: این روش برای تولید لوله های برق و لوله های هواکش گرانولی بیشترین کاربرد را دارد.
  • روش تزریقی: در این روش برای تولید لوله های پر فشار پلیکا و پی وی سی ها و در و پنجره ها بیشتر استفاده می شود.
  • روش پوشش دهی: در این روش بیشتر برای تولید لوازم اسباب بازی ،تولید توپ پلاستیکی و لاستیکی و تولید دستکش ها استفاده می شود.
میزان مصرف لوله پلیکا 

در حال حاضر لوله پلیکا یکی از پر مصرف ترین لوله های پلیمری در جهان می باشد.مصرف این لوله ها بعد از پلی اتیلن جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.این لوله ها از مصارف کشاورزی گرفته تا مصارف خانگی و صنعتی را پوشش می دهند.

از لوله پلیکا کم فشار در مصارف کاور سیم های برق و سیستم هواکش ساختمان ها (ونت) استفاده می شود.همچنین از لوله پلیکا پر فشار برای سیستم آبرسانی از چاه ها و سیستم فاضلاب ساختمانی و شهری استفاده های فراوانی می شود.

تفاوت اصطلاح PVC  با U-PVC در لوله ها

بطور کلی لوله های پی وی سی به دو صورت کلی هستند که مربوط به انعطاف پذیری و یا میزان سختی آن ها اشاره می شود.بعنوان مثال لوله های پی وی سی انعطاف پذیربوده و با حرارت نرم شده و شکل و فرم می گیرند ،این لوله های به لوله پلیکا معروف هستند.

لوله های یو پی وی سی لوله های سخت می باشند که انعطاف پذیری نداشته و در برابر حرارت نرم و حالت پذیر نمی شوند.این لوله ها به UPVC معروف هستند که در لوله کشی آب داغ استخر ها به وفور استفاده می شوند.

طول عمر لوله پلیکا

طول عمر لوله های پلیکا به بیش از ۵۰ سال میرسد ،درحال حاضر خواصی به لوله های پلیکا اضافه گردیده است که طول عمر آن را به ۱۰۰ سال رسانده است.

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن