بلاگ

تست مواد اولیه در لوله تک لایه(لوله سفید)

لوله های سفید تک لایه PP

لوله های پلی پروپلین که به لوله های سفید معروف هستند ،از کوپلیمر نوع سه ساخته شده اند که ظاهراً شبیه پلاستیک هستند.این لوله ها قادرند در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد فشار ۲۰ بار و در دمای ۸۵ درجه سانتی گراد فشار ۱۰ بار را تحمل کنند ، بخاطر همین امر بهترین گزینه در لوله کشی ساختمان ها بشمار می روند.

کاربرد لوله های سفید تک لایه

این لوله های در صنایع و مصارف زیادی بکار برده می شوند که عبارتند از:

  • لوله کشی ساختمان ها
  • صنایع غذایی و داروسازی
  • خطوط هوای فشرده
  • صنایع کشتی سازی
  • سیستم های حرارت خورشیدی
  • فاضلاب های صنعتی
  • فاضلاب های محیطی

مزایای استفاده از لوله سفید تک لایه

  1. عدم رسوب گیری
  2. مقاومت بالا در برابر مواد اسیدی و قلیایی
  3. بهداشتی بودن و غیر سمی بودن این لوله ها
  4. عدم افت فشار آب یا سیال در داخل لوله ها به دلیل صیقلی و سیلیکونی بودن سطوح داخلی لوله
  5. اتصال آسان و سریع و نصب سریع آن ها
  6. عدم داشتن تجهیزات سنگین برای نصب و راه اندازی
  7. طول عمر بالای این لوله ها
  8. عایق بودن این لوله ها در برابر سرما و انرژی الکتریسیته
معایب لوله های سفید تک لایه
  1. نسبت به لوله های فلزی در برابر ضربه های ناگهانی ضعیفتر عمل می کنند.
  2. در دمای بالا،انبساط طولی زیادی دارند.
برند های لوله سفید تک لایه

شرکت های مختلف داخلی و خارجی در حال تولید این نوع لوله ها هستند که بخشی  از آن ها اشاره می کنیم:

  • آذین لوله
  • یزد لوله
  • یزد بسپار
  • گروه صنعتی وحید
  • نیک بسپار یزد
  • گلد پایپ
  • صبا لوله
  • هاکان پلاستیک

مراحل ساخت لوله های سفید تک لایه

تست MFI در لوله تک لایه

ابتدا مقدار کمی از مواد اولیه را پس از رسیدن به دمای مناسب دستگاه داخل سیلندر ریخته و صبر می کنیم تا به اولین خط برسد.در این مرحله نمونه گیری می کنیم و در مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پنج نمونه را جدا می کنیم.نمونه های جدا شده را با ترازو های دقیق،وزن می کنیم تا با وزن استاندارد یکی باشند و در محدوده تلرانس باشند.

خط تولید لوله تک لایه(لوله سفید)

خط تولید لوله سفید
خط تولید لوله سفید

در مرحله اول،مواد اولیه لوله تک لایه ،در دستگاه اکسترودل به صورت خمیری و مذاب در می آید.بعد از مرحله اکسترودل ،لوله در وان وکیوم (خلع)،توسط کالیبراتور به قطر و ضخامت مناسب شکل گرفته می شود.سپس دمای لوله،داخل کانال خنک کن از حدوداً ۲۰۰ درجه سانتی گراد به ۳۰ درجه سلسیوس کاهش پیدا می کند.در مرحله بعدی دستگاه چاپگر،مشخصات  اعم از قطر لوله و شرکت سازنده و… را روی لوله تک لایه چاپ می کند.سپس لوله ها وارد دستگاه کشنده می شود.بعد از خروج از دستگاه کشنده لوله توسط دستگاه برش به طول مشخص بریده می شود.در این مرحله اوپراتور لوله ها را به محل مناسب انتقال می دهد تا کنار هم جمع آوری شوند.سپس در متراژ های تعیین شده ،بسته بندی می گردد.مرحله آخر برچست مشخصات بر روی بسته بندی درج می گردد و به انبار منتقل می شوند.

تولید اتصالات تک لایه(اتصالات سفید)

در این مرحله مواد اولیه بعد از تخمیر ،به دستگاه تزریق منتقل شده و توسط قالب های مختلف ، اتصالات مختلف تک لایه شکل می گیرد.به تعداد هر نوع اتصال یک قالب منحصر به فرد وجود دارد.

تست لوله تک لایه (لوله سفید)

  • تست ضربه:ابتدا طول لوله تک لایه را به اندازه مناسب برش می دهند و سپس توسط دستگاه پانچ نمونه سازی می نمایند.بعد از عملیات فوق لوله را در دمای ۰ در جه تا ۲ درجه سانتی گراد در دستگاه ضربه مورد بررسی قرار می دهند.در این مرحله لوله نباید هیچگونه شکستگی داشته باشد تا بتواند تست ضربه را پاس کند.
  • تست مات بودن یا عدم عبور نور: در این مرحله سطح مقطع لوله سفید را به اندازه ۳ سانتی متر برش می دهند.سپس توسط دستگاه مربوطه آن را مورد سنجش عبور نور قرار می دهند.در این تست ،عبور نور از لوله نباید از ۲ درصد تجاوز کند تا بتواند این تست را پاس کند.
  • تست بازگشت حرارتی:ابتدا ۲۰ سانتی متر از طول لوله سفید را برش داده و سپس در وسط آن نشانه گذاری می کنند و ده سانتی متر آن را نشانه می زنند.بعد از مرحله فوق لوله تک لایه را داخل دستگاه آونی که دمای آن ۱۳۵ درجه سانتی گراد است قرار می دهیم.لوله تک لایه را به مدت یک ساعت در دمای فوق قرار می دهیم.بعد از یک ساعت لوله را اندازه گیری کرده و عدد محاسبه شده نباید بیشتر از ۲ درصد باشد.یعنی انبساط طول لوله نباید بیشتر از دو در صد باشد تا بتواند این مرحله را پاس کند.
  • تست فشار: لوله ابتدا توسط گپ مصدود می گردد و سر دیگر آن به شیلنگ رابط وصل شده و داخل وان دستگاه تست فشار قرار می گیرد.در ضمن دمای وان حدودا ۷۰ درجه سانتی گراد می باشد.لوله نمونه را درمدت ۲۴ ساعت یعنی یک شبانه روز در فشار ۲۷ بار ،داخل وان با دمای ۷۰ درجه قرار می دهند ،سپس لوله را در آورده و لوله نباید هیچگونه ترکیدگی یا تغییر شکل داشته باشد،در غیر این صورت نمی تواند این مرحله را پاس کند.

آپارات لوله تک لایه(لوله سفید)

آپارات لوله های سفید از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا می تواند کیفیت لوله کشی را بالا ببرد.پس از اطمینان از اینکه دستگاه اتو (آپارات) به دمای معیین رسیده است،لوله و اتصال را داخل دستگاه قرار می دهیم.بعد از عمل فوق همزمان لوله و اتصال را از اتو جدا کرده و بلا فاصله لوله و اتصال را داخل هم قرار می دهیم و به مدت ۳ الی ۵ ثانیه تحت فشار نگه می داریم.بهترین آپارات و جوش زمانی رخ می دهد که سطح مقطع جوش و لوله و اتصال کاملا یکنواخت باشد.در غیر اینصورت باعث نشتی آب می شود .

نگاهی کوتاه به خط تولید لوله ۵ لایه (پکس و آلومینیوم)

سرعت تولید لوله های پنج لایه بالا می باشد و همگام با سرعت بالا توانسته کیفیت مطلوبی را به ارمغان بیاورد.خط تولید این لوله ها از چهار اکسترود تشکیل شده است.۲ اکسترود جهت ایجاد دو لایه پکس و۲ اکسترود دیگر جهت ایجاد دو لایه چست ویژه می باشد.

در مرکز این خط تولید ورق آلومینیوم نرم قرار دارد.به این صورت که ورق آلومینیوم به وسیله میز رول فرم دهنده به شکل و فرم لوله در آمده و در طول لوله به صورت اورلب ،جوش خورده می شود،همزمان با جوش لایه های چسب و پلیمر اکسترود می شوند.

اکسترود: به عملیات شکل دهی و فرم دهی پلاستیک و یا پلیمر به صورت مارپیچ می گویند که میتواند به شکل های مختلف اعم از لوله ،پروفیل و … فرم دهد.

کنترل اتوماتیک و سرعت تولید لوله پنج لایه

لوله های ۵ لایه با دستگاه های تمام اتومات تولید می شود، به همین منظور کیفیت تولید بالا و سرعت تولید بالایی دارند.به خاطر تمام اتوماتیک بودن تولید این لوله ها ،ضایعات و پرتی کمتری نسبت به سایر لوله ها دارند.

لازم به ذکر است که تمامی مراحل تست بر روی لوله های تک لایه ،روی لوله های پنج لایه نیز اعمال می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن